L'Orfeó Vilanoví es converteix en la seu del 'Pla d'Acció Comunitària' del PINA

L'alcalde de VNG i el rector de la Parròquia de Sant Antoni Abat signen el conveni de col·laboració L'Ajuntament de VNG i la parròquia de Sant Antoni signen un acord per tal que l'Orfeó sigui el centre de les activitats que es porten a terme en el marc del PINA.


L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic (PINA), ha signat un acord amb la Parròquia de Sant Antoni Abat de la ciutat per fer-ne de l'edifici de l'Orfeó Vilanoví el centre d'acollida del conjunt d'activitats de caire social i cultural que es porten a terme des del PINA, i que s'integren en l'anomenat ‘Pla d'Acció Comunitària'.

Aquest matí, l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i el rector de la Parròquia de Sant Antoni Abat, mossèn Lluís Anton Armengol, han formalitzat l'acord, que en paraules de l'alcalde "servirà per ajudar a rehabilitar aquest edifici emblemàtic de VNG". A l'acte de signatura del conveni també hi ha assistit el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller, qui ha afirmat que l'Orfeó "és un lloc molt significatiu al barri que cal potenciar i on cal fer un treball social i cultural molt important".
Per la seva banda, el rector de la Parròquia de Sant Antoni Abat, mossèn Lluís Anton Armengol ha mostrat la seva satisfacció perquè "totes les activitats que s'estan duent a terme al Nucli Antic donen cohesió social a Vilanova i la Geltrú".
Finalment el director del projecte del Nucli Antic, Francesc Surroca, ha destacat que ja fa un any que es fan activitats de tot tipus i un exemple n'és el Banc del Temps. En aquest sentit, Francesc Surroca considera que "l'Orfeó ha de ser avui i en el futur un eix central del barri".

Des de ja fa un temps, l'Ajuntament de la ciutat ha mantingut contactes amb la parròquia per poder disposar d'aquest local per tirar endavant les activitats que es programen a nivell social i cultural, i moltes d'aquestes ja s'han desenvolupat aquí.

Mitjançant aquest conveni, la Parròquia de Sant Antoni Abat es compromet a cedir l'ús parcial i compartit de les instal·lacions de l'Orfeó Vilanoví a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú perquè pugui desenvolupar les activitats incloses en el Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic, fent-les compatibles amb les activitats pròpies de la parròquia.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, en el marc del PINA, es compromet a fer una aportació econòmica mensual per fer ús dels espais de l'Orfeó Vilanoví, a la vegada que es farà càrrec de les despeses ocasionades per la neteja dels espais utilitzats en l'àmbit del conveni.

Per tal de millorar les condicions d'estada en el local, l'Ajuntament ha previst realitzar un seguit d'obres de millora que aniran al seu càrrec i que consistiran en treballs diversos a la planta baixa: reparació de les humitats, treballs de pintura, actuació en els elements de fusta, treballs d'adequació de les sales que s'utilitzin (amb la col·locació de nous punts de llum) i el poliment del paviment de marbre del vestíbul.

Per la seva banda, i en el marc de la tercera convocatòria del PINA per sol·licitar subvencions per a la rehabilitació d'edificis, la parròquia s'acollirà a aquesta convocatòria i s'ocuparà de rehabilitar la façana de l'Orfeó Vilanoví. També serà la parròquia qui assumirà les despeses dels subministres d'aigua, llum i gas.

El principal objectiu del PINA és revitalitzar i actualitzar el Nucli Antic, amb la intenció d'aturar la seva degradació urbanística i socioeconòmica i adequar el barri a les necessitats de la població resident, millorant i adaptant infraestructures i equipaments, posant en valor totes les seves potencialitats, millorant l'activitat econòmica i cultural i els serveis als veïns i veïnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Volem recollir en aquest blog el major nombre possible d'activitats i/o projectes que es duen a terme en la nostra comarca del Garraf i més enllà i que estan enmarcades en els objectius de la DIVERSITAT, la SOSTENIBILITAT i la PAU. Creiem que aquests eixos són els necessaris per poder avançar vers una societat més EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I SOSTENIBLE i que està en les nostres mans el fer-ho possible. Us encoratjem a participar també en aquest procés i amb aquesta web.