PROJECTE D'HORTS URBANS ECOLOGICS A VNG (municipals)

horts urbans ecològics
Del 28 de març a l'11 d'abril ES PODEN PRESENTAR LES SOL·LICITUDS PER OPTAR A UNA PARCEL·LA.
 
L'objectiu d'aquest projecte és fomentar espais verds “singulars” a la ciutat, promocionar l'agricultura sostenible i de proximitat així com la cessió temporal d'horts a ciutadans i ciutadanes de Vilanova i la Geltrú.
Properament (primavera 2011 ) es preveu que començaran les obres per adequar 41 horts ecològics, d'uns 25 m2 cadascun, situats en una parcel·la municipal a la cruïlla entre el carrer del Doctor Zamenhof i l'avinguda de Rocacrespa, al costat de l'institut Dolors Mallafré. Aquest parc hortícola urbà es caracteritzarà per ser ecològic i ocuparà en total una superfície de 2.706,45m2
Una de les finalitats és cedir de manera temporal els espais de conreu. El projecte és obert a totes les persones empadronades al municipi, amb preferència a majors de 60 anys, persones en atur i amb rendes baixes, així com a associacions, també es reserven parcel·les per ciutadans de totes les edats en general.
S'oferirà un curs de formació en agricultura ecològica a les persones que accedeixin a les places, per conèixer aspectes com els sistemes de reg, el control ecològic de plagues o la fertilització amb compost, amb mètodes respectuosos amb el medi ambient i la salut.
La Junta de Govern Local ha aprovat el 22 de març de 2011 el plec de condicions per a la concessió de llicències de parcel·les d'horts urbans ecològics, on inclou els requisits d'accés a les parcel·les d'hort urbà ecològic i les condicions de règim d'ús intern del Parc Hortícola (Plec de condicions per a la concessió de llicències de parcel·les d'horts urbans ecològics).
A partir del dia 28 de març i fins l'11 d'abril de 2011 es poden efectuar les sol·licituds per optar a una parcel·la d'hort urbà ecològic a través de les oficines de l'OAC o per internet.  Sol·licitar parcel·la.
 
Forma de sol·licitud: a través de les Oficines de l'OAC o a través de la carpeta ciutadana (internet) amb certificat digital.

 Les persones o entitats interessades en aquesta iniciativa poden facilitar les dades per correu electrònic a cria@vilanova.cat o posar-se en contacte amb el CRIA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Volem recollir en aquest blog el major nombre possible d'activitats i/o projectes que es duen a terme en la nostra comarca del Garraf i més enllà i que estan enmarcades en els objectius de la DIVERSITAT, la SOSTENIBILITAT i la PAU. Creiem que aquests eixos són els necessaris per poder avançar vers una societat més EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I SOSTENIBLE i que està en les nostres mans el fer-ho possible. Us encoratjem a participar també en aquest procés i amb aquesta web.