La recuperació d’Haití mitjançant l’agricultura

Fremiot Nicolas, membre de la cooperativa “Moviment Camperol de Rossignol” i coordinador de la xarxa de cooperatives agrícoles haitianes, participará el pròxim dimecres 2 de març a la xerrada/col.loqui/debat sobre el futur d’Haití que tindrá lloc a les 20 hores a la Botiga d'Inermon-Oxfam a la Plaça dels Cotxes de Vilanova i la Geltrú.
En el decurs de la seva intervenció, Nicolas explicarà com l'agricultura pot ser un factor de reconstrucció nacional i la seva importància en el treball d’incidència política, un any després del terratrèmol que va devastar el país.



Fremiot Nicolàs és a Catalunya convidat pel projecte “Visites del Sud”, que és una de les principals activitats del Departament de Campanyes i Estudis d’ Intermón Oxfam des de fa més de 10 anys.

A data de desembre de 2010, Intermón Oxfam ha rebut 7,4 milions d'euros en donacions pel terratrèmol d'Haití. La confederació Oxfam, per la seva banda, ha rebut un total de 97’8 milions de dòlars. Des del succés, Intermón Oxfam ha arribat a més d’1.200.000 persones, facilitant serveis d'aigua, sanejament, educació sanitària i suport als mitjans de vida.


A la vall d'Artibonite, a més d'atendre les persones afectades pel terratrèmol i el brot de còlera, Intermón Oxfam ja portava a terme abans del sisme un programa d'enfortiment de la producció d'arròs, que s’ha ampliat durant aquests últims mesos a causa de l'increment de persones que es van desplaçar a aquesta zona fugint de la capital.

Actualment, Intermón Oxfam du a terme dos grans programes a Haití. D’una banda, un programa de recuperació per a les víctimes del terratrèmol, a les quals ha proporcionat capacitació en gestió empresarial, treball remunerat, donacions en efectiu i l'accés a menjadors comunitaris a més de 175.000 persones. Fusters, propietaris de botigues d'alimentació, sastres, mecànics, cuiners i altres tipus de comerciants reprenen els seus negocis i comencen a poder mantenir les seves famílies gràcies a l'acció d'Intermón Oxfam. De l’altra, un programa d'emergència per prevenir la propagació del còlera, que afecta totes les províncies del país. Intermón Oxfam està arribant a prop de 700.000 persones a nivell nacional amb els programes d'emergència d'aigua, sanejament i higiene per a combatre el còlera. Mitjançant una campanya massiva d'educació i d'higiene es proporciona aigua potable a les persones vulnerables; aquesta campanya se segueix de porta en porta i de poble en poble i informa sobre pràctiques d'higiene bàsiques, que protegeixin del còlera.


Aquests programes es realitzen principalment a les zones de: Port-au-Prince (barris de Delmas, Carrefour, Carrefour Feuilles, Petit Goave, Grand Goave, Gressier, campament Marassa, Croix-des-Bouquets, campament Cite Maxo); Petite Riviere a la província d'Artibonite, Cap-Haïtien (zones rurals i urbanes perifèriques), centre d'Artibonite i nord de Cap Haitien.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Volem recollir en aquest blog el major nombre possible d'activitats i/o projectes que es duen a terme en la nostra comarca del Garraf i més enllà i que estan enmarcades en els objectius de la DIVERSITAT, la SOSTENIBILITAT i la PAU. Creiem que aquests eixos són els necessaris per poder avançar vers una societat més EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I SOSTENIBLE i que està en les nostres mans el fer-ho possible. Us encoratjem a participar també en aquest procés i amb aquesta web.