Inici de l'estudi d'implantació d'energies renovables i eficiència energètica a municipis de l'Alta Anoia

El Consorci per a la Promoció Turística de l'Alta Anoia, conscient de la necessitat i la importància d'actuar en la lluita contra el canvi climàtic, va presentar ahir, conjuntament amb l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, l'inici d'un treball per avaluar el potencial d'implantació real de mesures d'eficiència energètica en les instal·lacions municipals i de promoció de les energies renovables.


El treball s'emmarca dins del projecte ERDIBA i el programa ELENA (European Local Energy Assistance), programa finançat pel Banc Europeu d'Inversions (BEI) que permet a la Diputació de Barcelona dotar-se de l'assistència tècnica necessària que faciliti i impulsi la realització d'inversions en energies renovables i eficiència energètica en els municipis de la província.

Durant la presentació, que va tenir lloc a la seu del Consorci de Promoció Turística de l'Alta Anoia (Els Prats de Rei), el coordinador de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Ferran Vallespinós, va explicar als representants del Consorci de Promoció Turística de l'Alta Anoia i als alcaldes i electes municipals d'Argençola, Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Copons, Els Prats de Rei, Jorba, Montmaneu, Pujalt, Rubió, Sant Guim de Freixenet (Segarra), Sant Martí de Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana, la iniciativa del Pacte d'alcaldes i alcaldesses que té com a principal objectiu que els municipis aconsegueixin una reducció del 20 % d'emissions de gasos d'efecte hivernacle per a l'any 2020.

Vallespinós va oferir el suport de la Diputació de Barcelona als municipis presents i va comentar les línies de l'estudi, encarregat a l'empresa ECOSTUDI, que permetrà conèixer les potencialitats d'aquests pobles de l'Alta Anoia per poder implantar projectes d'energies renovables i d'eficiència energètica per aconseguir un important estalvi econòmic. «La Diputació ajudarà a buscar la manera perquè els municipis pugueu tirar endavant els projectes amb un cost zero per als ajuntaments», es va comprometre Vallespinós i va afegir que a finals d'abril o primers de maig ja es podrien tenir identificades les propostes de cadascun dels municipis.

Finalment, Vallespinós va avançar que «la Diputació de Barcelona està treballant amb l'ICAEN (Institut Català d'Energia) per arribar a conveniar les subvencions perquè les puguin destinar als municipis que vulguin tirar endavant aquest projectes».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Volem recollir en aquest blog el major nombre possible d'activitats i/o projectes que es duen a terme en la nostra comarca del Garraf i més enllà i que estan enmarcades en els objectius de la DIVERSITAT, la SOSTENIBILITAT i la PAU. Creiem que aquests eixos són els necessaris per poder avançar vers una societat més EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I SOSTENIBLE i que està en les nostres mans el fer-ho possible. Us encoratjem a participar també en aquest procés i amb aquesta web.