"la bici canvia la vi(L/D)a"... a què esperem per començar a canviar la nostra?


PER QUÈ LA BICICLETA?

Hem inventat mai un mitjà de transport millor?










+Per l'usuari; rapidesa, agilitat, economia, saludable, cap problema de retencions o per aparcar (mentre no ens multin per deixar-les en una farola... aviat en faran falta...! però preferiria, abans que augmentar l'enllumenat públic o els senyals de trànsit, uns senzills aparcaments....)
+Per la col·lectivitat; sense contaminació ni soroll, consum/apropiació de l'espai public molt reduït, infraestructures necessàries ínfimes....

Comparativa amb "la dictadura del cotxe"


+
Ràpida, cómode i eficaç:
 fins a 5 km, la bici és més ràpida i suprimeix els problemes d'estacionament.
+Econòmica: una bici en bon estat et pot costar uns 150€, i les reparacions no són cares...
+Ecològica: en bici, l'única energia que s'utilitza és la vostra! ni un gram de benzina, ni un gram de CO2 emès!!
+Òptima: la bici és el transport que més optimitza la relació pes del transport, pes transportat. A més els seus mecanismes són ben senzills, i fàcils d'entendre, cosa que facilita alhora la possible autoreparació...
+Sana; ideal per mantenir-se en forma! A Europa, diuen que el desplaçament mitjà en bici correspon a l'activitat física recomanada quotidianament. Contrariament a les idees prestablertes, l'exposició a la contaminació de l'aire és de dos a tres vegades menor que dins un habitacle.
+Agradable: la bicicleta és el mitjà de transport ideal per disfrutar del paissatge i del patrimoni arquitectural de la ciutat (si és que n'hi ha ;)

"la bici canvia la vi(L/D)a"


a què esperem per començar a canviar la nostra?


Salut!

(autora: Alba Pawlowsky)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Volem recollir en aquest blog el major nombre possible d'activitats i/o projectes que es duen a terme en la nostra comarca del Garraf i més enllà i que estan enmarcades en els objectius de la DIVERSITAT, la SOSTENIBILITAT i la PAU. Creiem que aquests eixos són els necessaris per poder avançar vers una societat més EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I SOSTENIBLE i que està en les nostres mans el fer-ho possible. Us encoratjem a participar també en aquest procés i amb aquesta web.