Els pescadors de la ciutat s'impliquen en la gestió integrada del litoral

Carles Castro | Port de VilanovaSe signa un acord entre el Consorci Colls i Miralpeix i la Confraria de Pescadors
El Consorci i la Confraria participarà en la recollida de dades sobre l’estat de la costa


Carles Castro | Port de Vilanova



El Consorci dels Colls i Miralpeix Costa del Garraf i la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú han signat aquest matí un conveni per treballar conjuntament en el desenvolupament del protocol de gestió integrada de la zona costanera. Principalment, el col·lectiu dedicat a la pesca col·laborarà en la recollida de dades per obtenir una diagnosi de l’estat del litoral del Garraf.

En aquest sentit, la regidora de Governança, Participació i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Iolanda Sánchez, ha ressaltat la idoneïtat del col·lectiu dedicat a la pesca per a la recollida de dades del medi marí: “si el Consorci Colls i Miralpeix vol conèixer l’estat de la nostra costa, qui millor pot ajudar és la Confraria de Pescadors”. L’entitat ja ha col·laborat en altres iniciatives encaminades a la preservació del litoral, com uns cursos per intentar estalviar el consum d’hidrocarburs de les embarcacions. A més a més, també donarà suport a activitats que s’estan preparant per recuperar la memòria històrica de l’art de la pesca i la tradició marinera vilanovina.

Precisament la implicació de la Confraria de Pescadors en activitats dedicades a la ciutat ha estat un fet destacat pel president del Consorci Colls i Miralpeix i alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena. Com a president del Consorci, Joan Ignasi Elena ha valorat “d’imprescindible” l’entesa entre la Confraria de Pescadors i les institucions per a la preservació del litoral. “Qui més estima els recursos naturals és qui en viu, els pescadors són els principals interessats a preservar-los”, ha manifestat.

El conveni s’ha signat a la Llotja de Pescadors, al Port de Vilanova i la Geltrú, prèviament a una reunió entre les dues parts signants. L’acord és un pas més en l'aplicació del protocol de gestió integrada de la Mediterrània, aprovat per la Unió Europea a finals de 2008, el qual requereix la implicació de tots els agents que intervenen d’una manera o altra en el litoral.

FONT: VD - 29/11/2009 21:51:48 http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?IdArticulo=25353

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Volem recollir en aquest blog el major nombre possible d'activitats i/o projectes que es duen a terme en la nostra comarca del Garraf i més enllà i que estan enmarcades en els objectius de la DIVERSITAT, la SOSTENIBILITAT i la PAU. Creiem que aquests eixos són els necessaris per poder avançar vers una societat més EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I SOSTENIBLE i que està en les nostres mans el fer-ho possible. Us encoratjem a participar també en aquest procés i amb aquesta web.