Creació de la Mesa d'entitats Socials de Vilanova i la Geltrú


L'objectiu d'aquesta mesa és sumar esforços i coordinar accions per a millorar la resposta a les necessitats socials de la ciutadania
Amb la plena participació de totes les entitats convocades a iniciativa de la Regidoria de Serveis socials i Salut de l'Ajuntament, s'ha creat la Mesa d'entitats socials de Vilanova i la Geltrú.

L'objectiu d'aquesta Mesa és sumar esforços per millorar la resposta ciutadana en les situacions de precarietat econòmica i de diferents nivells d'exclusió social, a partir de la cooperació i el treball en xarxa entre totes elles.

Un dels objectius plantejats per l'Ajuntament de VNG, en el seu Pla de Mandat, va ser la creació d'una mesa d'atenció social com a òrgan de coordinació dels operadors públics i les entitats, professionals i institucions que treballen en l'àmbit social en el marc de la ciutat, així com a mecanisme per dissenyar estratègies comuns des dels diversos departaments municipals, davant la situació de crisi econòmica i, en el mateix sentit, com a resposta al compromís adquirit per l'equip de govern de buscar sinergies amb les entitats socials que operen a la ciutat.

Les entitats que inicialment formen part són Caritas, Creu Roja, Fundació Casa d'Empara, DÍNS Garraf - projecte d'inserció, el Servei Habitatge - Càritas Parròquia de Sant Joan i el Banc del Temps del Nucli Antic. Totes aquestes entitats duen a terme activitats i projectes de caràcter social per cobrir les necessitats bàsiques de les persones (alimentació, roba, habitatge...), per inserir-les laboralment i per millorar els seus coneixements, amb l'objectiu últim de facilitar uns mínims de qualitat de vida i de cohesió social.

La primera acció que durà a terme la Mesa d'entitats socials serà la una recollida d'aliments i joguines per a famílies i infants de la ciutat. Els aliments seran repartits pel Banc d'Aliments, a través de Caritas Interparroquial i l'Assemblea local de la Creu Roja, servei que es presta al llarg de tot l'any facilitant aliments bàsics a les persones que es troben en una situació econòmica precària.

Les joguines seran entregades per la Creu Roja en la seva tradicional campanya Cap infant sense joguines coincidint amb les festes de Nadal i Reis. Tant els aliments com les joguines seran distribuïdes únicament a les persones i famílies que indiquin els treballadors socials municipals o Caritas Diocesana, que acreditaran la situació de necessitat.

Per aquest motiu la Mesa d'entitats socials de Vilanova i la Geltrú fa una crida a la ciutadania, comerços i empreses perquè col·laborin en aquesta recollida de productes per cobrir necessitats bàsiques d'una part de la població de la ciutat que pateix problemes econòmics. Els aliments que es recolliran són aquells que tenen un temps de conservació llarg i envasats: arròs, pasta, pots de llegum cuit o cru, llaunes, oli, galetes envasades... Pel que fa a les joguines han de ser noves i que no incitin a la violència.

La recollida d'aliments es farà per quatre vies diferents:

- A través dels centres escolars de la ciutat que s'adhereixin a la campanya

- Durant la Fira de Novembre, a l'estand de DÍNS Garraf – projecte d'inserció (a la plaça de la Vila)

- El dia 19 de desembre a la plaça de la Vila, en el marc de la Marató que organitza la Creu Roja per a la recollida de joguines (de 9h a 21 h)

- Entregant directament els aliments a les entitats, durant tot l'any:

Caritas Interparroquial: tots els dimarts i divendres no festius de 10 a 12h (plaça de l'Arxiprest Llorenç Garriga, 1)

Creu Roja: de dilluns a divendres de 9h a 14h i de 16h a 20h (carrer de l'Havana, 4)

La Mesa d'entitats també està treballant en altres projectes per promoure la integració laboral de les persones, per atendre la petita infància i els seus pares i mares, i per facilitar habitatge a les famílies en situacions més precàries.
FONT: http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=10385574

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Volem recollir en aquest blog el major nombre possible d'activitats i/o projectes que es duen a terme en la nostra comarca del Garraf i més enllà i que estan enmarcades en els objectius de la DIVERSITAT, la SOSTENIBILITAT i la PAU. Creiem que aquests eixos són els necessaris per poder avançar vers una societat més EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I SOSTENIBLE i que està en les nostres mans el fer-ho possible. Us encoratjem a participar també en aquest procés i amb aquesta web.