12 desembre ... PRIMERA FIRA D'INTERCANVI DE RIBES

La COMUNITAT D'INTERCANVI DE RIBES neix com a projecte social on tothom té dret a donar i rebre i totes les tasques ofertes i demanades tenen el mateix valor. Vol anar més enllà d'un banc del temps i, a més de l'intercanvi de feines de la vida quotidiana, cerca compartir coneixements i experiència, fomentar les relacions entre diverses generacions, els valors solidaris i les relacions entre col·lectius.

Fa un parell de mesos, membres de la comunitat es plantegen fer un mercat d'intercanvi al carrer per difondre l'experiència i reforçar els lligams personals donat que som un col·lectiu ampli i divers.

En reunió oberta a tots els membres, el 19 de novembre, es fa un primer plantejament i es concreta el dia 12 de desembre al matí com a data per celebrar la PRIMERA FIRA D'INTERCANVI DE RIBES.

La idea és fer una "fira gratis" oberta a la participació de tothom i amb la participació de tots els col·lectius que han anat organitzant experiències d'intercanvi sense diners i els que creguin que val la pena fer-ho. Pensem en convocar una fira per donar cabuda a diferents intercanvis, de moment en la primera reunió se n'apunten alguns:

- mercat d'intercanvi de tota mena d'estris i objectes en bon estat
- bookcrossing (llibres que corren)
- espai d'intercanvi de feines (espai còmode per poder parlar)
- intercanvi de coneixements (per part de membres de la comunitat o altres persones que ens puguin oferir tallers, activitats...)
- espai de reciclatge i aprofitament de materials
- espai d'acollida i informació sobre la comunitat
- ... el teu espai i les teves idees!

La participació és lliure i la comunitat garantiria infraestructura mínima i un taulell de primera acollida on les persones que anessin arribant per participar en els intercanvis rebrien la informació de les activitats que es fessin al llarg del matí.

Per facilitar l'intercanvi es va proposar establir dos moments, una primera meitat de temps per a les persones que s'inscriguin a participar en l'intercanvi aportant objectes, un segon moment obert a tothom en general on es faria "botiga gratis" amb els objectes no intercanviats que els participants hi volguessin posar. Tot i això, entre tots i totes n'acabem de parlar.

Per tal que aquesta primera experiència de la
comunitat sigui una suma d'experiències, idees i sabers, creiem que val la pena trobar-nos i que tothom pugui aportar el seu punt de vista i per això us convoquem a una TROBADA DE LA COMUNITAT DIJOUS 2 DE DESEMBRE a les 8
del vespre a l'entitat Ger.

Qui ho vulgui podrà participar en la organització i, evidentment, tota la Comunitat i les entitats i persones que ho desitgin, aportar estris i objectes que no utilitzem i que poden ser útils per a d'altres persones el dia de la Fira.

De moment organitzem la Fira;

la Comunitat d'Intercanvi, el Cor Literari i l'entitat GER, han manifestat el seu interès l'AMPA de la RIERA, l'AMPA de les Parellades, l'AMPA del Pi i la dels Costerets, cadascú en la mesura de les seves possibilitats que anirem concretant.

Val a dir que aquesta convocatòria és oberta i us demanem que la difongueu a aquells col·lectius o persones que cregueu que hi podrien estar interessats.


Us esperem dijous a la sala d'actes de l'entitat Ger!

.


Comunitat d'Intercanvi Ribes
comunitatintercanviribes@gmail.com
www.comunitatintercanviribes.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Volem recollir en aquest blog el major nombre possible d'activitats i/o projectes que es duen a terme en la nostra comarca del Garraf i més enllà i que estan enmarcades en els objectius de la DIVERSITAT, la SOSTENIBILITAT i la PAU. Creiem que aquests eixos són els necessaris per poder avançar vers una societat més EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I SOSTENIBLE i que està en les nostres mans el fer-ho possible. Us encoratjem a participar també en aquest procés i amb aquesta web.