Finalitza l'escola taller que ha construït els horts ecològics urbans

VD | Cloenda de l'escola taller
El passat divendres 18 de juny es va celebrar l’acte de cloenda de l’escola taller “Viure Sant Pere de Ribes” amb la participació del grup d’alumnes, monitors, autoritats municipals i representants del Servi d’Ocupació de Catalunya (SOC) i del Gremi de Constructors de la comarca. Durant l’acte, l’alcalde, Josep Antoni Blanco; la regidora d’Ocupació, Maria José Cordero; la regidora de Medi Ambient, Bàrbara Scuderi; la directora del SOC de Vilanova, Anna Maria Rodríguez; i el president del Gremi de Constructors, Tomàs Gracia; van dirigir unes paraules als assistents i els hi van lliurar el diplomes del curs.


Durant els dos anys que ha durat aquest programa formatiu i ocupacional, els 33 alumnes que ha tingut l’escola taller han treballat en el projecte d’acondicionament i millora del parc lineal verd de les Roquetes (des de la Vilanoveta fins als Colls). Entre d’altres, han intervingut en l’arranjament i ampliació de les instal·lacions i serveis de la zona pícnic de la Vilanoveta, (barbacoes, lavabos, piques per rentar plats, parc infantil, pista esportiva...), i en la creació dels primers horts ecològics urbans del municipi.

Els joves, menors de 25 anys i demandants de l’atur, han pogut aprendre els oficis de paleta i de jardiners forestals. Durant els primers sis mesos del programa van rebre formació teòrica específica (relacionada amb l’ofici) i complementaria (continguts de l’ESO, i d’altres com medi ambient, riscos laborals, igualtat home-dona, inserció i habilitats socials). Posteriorment, durant el darrer any i mig, l’Ajuntament els hi va fer un contracte de formació fins a finalitzar el projecte.
Aquesta escola taller també ha servit per crear un total de 15 horts ecològics urbans per a la gent gran del municipi, principalment. Les parcel·les es troben ubicades en un solar del carrer Montgrí de les Roquetes, a la part posterior de la piscina municipal del nucli, i cada una d’elles disposa de guixeta per guardar-hi utensilis. Està previst que el procés d’adjudicació per a la cessió dels horts es durà a terme aquest més de juliol, doncs la voluntat de l’ajuntament és inaugurar les instal·lacions el setembre.

Gràcies a aquesta iniciativa, a part d’aprendre una professió, els alumnes s’han pogut preparar i adquirir experiència per incorporar-se amb més possibilitats al mercat laboral.

El cost total del programa ha estat de prop de 500.000 euros.
FONT: http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?IdArticulo=27906

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Volem recollir en aquest blog el major nombre possible d'activitats i/o projectes que es duen a terme en la nostra comarca del Garraf i més enllà i que estan enmarcades en els objectius de la DIVERSITAT, la SOSTENIBILITAT i la PAU. Creiem que aquests eixos són els necessaris per poder avançar vers una societat més EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I SOSTENIBLE i que està en les nostres mans el fer-ho possible. Us encoratjem a participar també en aquest procés i amb aquesta web.