Més de 200 escolars participen a la plantació de flors en diferents espais de la ciutat

   Els alumnes de l'escola Pompeu Fabra han après avui com es planta una flor
Més de dos cents nens i nenes de diverses escoles de la ciutat han participat ahir i avui en una nova plantació de flors de temporada, en diversos espais verds de la ciutat.

La iniciativa, que sorgeix a proposta de les escoles que participen en el programa Agenda 21 escolar amb projectes de millora i sostenibilitat coincideix amb la celebració, avui, del Dia de la Terra.


Les plantacions van començar ahir dimecres, amb els alumnes de l'Escola Pia i de l'Escola el Cim. Els primers ho van fer als parterres del passeig del Carme i els segons a la plaça de Catalunya. Ambdós espais ja es van fer servir l'any passat per col·locar-hi flors de temporada.
Escola El Cim Escola Pia
Alumnes de l'escola El Cim i de l'escola Pia , dimecres al matí

Avui dijous ha estat el torn dels alumnes de l'Escola Pompeu Fabra, que han fet l'activitat a les recent renovades jardineres de la plaça d'Enric Cristòfol Ricart. Els següents a fer-ho han estat els nens i nenes de la Llar d'infants l'Escateret, als jardins Verger del Mestre Toldrà, a la Geltrú.

Llar d'infants l'Escateret
Els nens i nenes de l'Escateret, aquest matí
Els espais d'avui s'han utilitzat per primera vegada per fer-hi aquesta activitat en la que, per unes hores, els nens i nenes deixen les aules per fer una tasca que té com a objectiu afavorir l'aprenentatge sobre la biodiversitat i les plantes de temporada. Continguts que ja tracten a les escoles de la ciutat, amb Agenda 21 Escolar, gràcies al cultiu de petits horts i jardins.

Amb l'ajuts dels treballadors del servei de jardinersia municipal els alumnes treballen aspectes com la cura de l'entorn més proper i el concepte del verd urbà com a valor ambiental i de qualitat.

A banda dels espais ja esmentats, el servei de jardineria, està realitzant plantacions de flors de temporada a la rotonda entre l'avinguda del Garraf i la rambla de Sant Jordi, la rotonda de la ronda Europa i l'avinguda Toldrà, la rambla de Sant Jordi, la plaça de la Moixiganga, al carrer de Joan Oliver, a la rotonda del Cap de Creu i a la rotonda de la ronda Europa amb la ronda Ibèrica. En total es plantaran 1.775 unitats de les espècies Begonia semperflor i Begonia Hybrida.

L'activitat, en la que hi participen les regidories de Via Pública, Medi Ambient i Educació, es repetirà a la tardor, amb la plantació de nova flor de temporada i alumnes d'altres centres escolars de la ciutat.
FONT:  http://www.vilanova.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=11029601

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Volem recollir en aquest blog el major nombre possible d'activitats i/o projectes que es duen a terme en la nostra comarca del Garraf i més enllà i que estan enmarcades en els objectius de la DIVERSITAT, la SOSTENIBILITAT i la PAU. Creiem que aquests eixos són els necessaris per poder avançar vers una societat més EQUITATIVA, PARTICIPATIVA I SOSTENIBLE i que està en les nostres mans el fer-ho possible. Us encoratjem a participar també en aquest procés i amb aquesta web.